3.09.2014 г., 11:13 ч.

Мелодия Опус 5 

  Поезия » Друга
768 0 3

 

 През улицата преминава

една

бездушна

 лекота.

И сянка без следа

по улицата преминава.

Момичето с чадъра

очаква да вали.

Едва ли. И дали

от дъжд ще я спаси чадърът.

Мълчанието преминава

пред паркирани коли.

Каруца с циганин застава

на пряката,

до светофар зелен...

Защо не тръгнахме нанякъде?

Неделята е празен ден.

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??