През улицата преминава
една
бездушна
лекота.
И сянка без следа
по улицата преминава.
Момичето с чадъра
очаква да вали.
Едва ли. И дали
от дъжд ще я спаси чадърът.
Мълчанието преминава
пред паркирани коли.
Каруца с циганин застава
на пряката,
до светофар зелен...
Защо не тръгнахме нанякъде?
Неделята е празен ден.
© Георги Динински All rights reserved.