24.09.2019 г., 7:47 ч.

Мелодията на Звездите... 

  Поезия » Друга
217 0 0

 

Мелодията на Звездите...

 

Във лятна вечер Вятър ли повее

и в тиха нощ полека се смрачи

Звездите може той да залюлее

и музика небесна да звучи...

 

И ако ти, в такава нощ си влюбен

във най прекрасната в света жена,

със поглед във Вселената изгубен

ще търсиш прозвучалата звезда...

 

И в чара от безкрайната далечност

възможно е дори да доловиш

мелодията на самата Вечност

звучала и преди да се родиш...

 

А най красивата в света акó е

и в лятна нощ до тебе тя седи,

ти приласкай я и ще бъде твоя

завинаги под летните звезди...

 

... Когато пък неясна носталгичност

понякога „улавя ни във ход

и няма обяснение логично

за тайните на нашият Живот,

 

поглеждаме нагоре, но с Душите

и търсим там божественият знак,

че някога дошли сме от Звездите,

макáр и да не знаем още как!...

 

... А може би пък в „Старата родина

дори да сме били и Боговѐ,

та затова и в нашите любими

мелодии Безкраят ни зове!...

 

11.03.2017.

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??