8.01.2023 г., 17:47 ч.

Меркантилна лудост 

  Поезия
221 1 3

Ще тънем във калта, ще тънем още,

защото сме създали адски транс.

Безмерна алчност, потопена в пошлост

е филмът ни – житейският каданс.

 

Навярно трудно е да бъдем честни,

пред собствените думи и дела?

Аз зная, мъчно е, хич не е лесно,

душите ни да са на светлина.

 

Тогава ще изпъкнат наш`те язви –

това което крием с дива страст.

Как липсва доброта и че е празно,

а ние тъпчем вещи във захлас.

 

И няма да се осъзнаем – жалко!

Кажете ми, че истински греша!

Докато смятаме, че все е малко,

ще гнием в тоя бяс на лудостта!

© Данаил Таков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??