20.06.2020 г., 0:37 ч.  

Миг край морето 

  Поезия » Свободен стих
669 0 0

И влюбеният пилигрим вярва в мига

като мен и теб.

Да се възпита спокойствие

в пилигримската душа

не е въпрос на увлечение.

С щит срещу снизходителни нападки,

но като нас копнее

да нагази отново в морето

и да усети на бриза лъха.

 

Нагледно пилигримът отвръща с доброта,

но вътрешно отвежда към безспира

на вълнистото синьо.

Зад колко ли крайморски заници

се крият неговите съкровения?

И колко ли нощни светлици

познават неговите дръзновения?

Обезвластители на пилигримската душа

и ходът, и покоят на Всемира са.

Мигът не се губи, той ни спасява.

 

На танцьорите от Школа за народни танци Sundance гр. София.

© Мария Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Обич в морскосиньо »

38 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??