20.07.2019 г., 14:33 ч.  

Миг от вечността 

  Поезия » Свободен стих
605 0 3

Със вик, по тънка нишка тръгва дирята човешка

преплитат се съдби, минути страст и песен

акорди от сълзи на пеперуди сливат

стремеж към светлина и тягостни терзания

несбъднати желания, миражи, междуметия

откъснати цветя отричат голотата си

трицветно слънце впива стомана във душите ни

от бяло, черно, сиво дъгата ослепява

прохождащо желание напира към звездите

крилати фрази топлят на слепия очите,

но есента напира, молба за още време

импулс за нещо ново…

страх и ужас…пепел…

Животът продължава…. И има нова песен.

© Мая Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "акорди от сълзи на пеперуди сливат
    стремеж към светлина и тягостни терзания"🦋

    Аз ти благодаря за красивия стих, не мога да цитирам целия, защото го имаме пред очите си, но тези пеперудени акорди са в целия! Поздрав!
  • Благодаря, Пепи !
  • Хубаво!
Предложения
: ??:??