11.08.2007 г., 16:11 ч.

Миг преди тръгване 

  Поезия
954 0 10

Дойде и този ден - уж туй далечен,
неочаквано ни връхлетя.
Боли в душите и в сърцата
и плаче всичко в наште тела!
Защо постъпва с  нас така съдбата?
Защо отне ни радостта крилата?
Защо й е нашата обич - приятелска и тъй богата?
Не съм поет да съчинявам,
да пиша с думи чудеса,
но искрени са тез слова:
не ще те аз забравя, след сто години дори
не ще мога без теб и в радостни, и в тъжни дни.
Какво да правя? Така ме боли!
Една си ти - незаменима
и дори света да обърна, не ще намеря друга - тъй любима!

Спомням си дните преживяни с теб,

бяха тъй щастливи - като пролет!

Приятелко, моля те, само това -

недей забравяй нашата невинна детска игра.

Ще срещнем грубост.

Ще срещнем тъга.

Но веч ще помня това:

истината в живота е само една -

приятелството се среща веднъж

и въпреки километрите, трае на шир и надлъж!

Последно "Сбогом" казвам ти аз,

последно цвете на почит поднасям тоз час.

Приятелко мила, обещай ми едно,

пиши ми, разказвай ми и в добро, и във зло.

Аз ще помагам вечно, помни,

дори светът на милиони километри да ни раздели!

Това е, което искам да кажа,

макар и в не тъй перфектна творба.

Това е, което искам да кажа,

знам, че съдбата е зла!

Но знам, че отново ще се срещнем, защото

вярвам  в силата на доброто!

 

© Мила Костова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ти много,Теди!
  • Браво Мили,направо ме разчувства.просто нямам думи..продължавай да пишеш все така
  • много е хубаво БРАВО
  • Поздрав!!Личи си,че е писано от сърце....хубаво е да имаш такива приятели...Щастливка си и ти и момичето,на което е посветен този стих...Успех!!
  • браво!!!
  • Благордаря!Поздрав!
  • Няма зашо Мими сега и завинаги ще си останем такива каквито сме !А на останалите благодаря!
  • Сърдечно е!Браво!И аз съм подхванала, но не съм го завършила.
    Благодаря за подтика, ще го завърша бързо!!!
  • Мила , мерси за стихчетооо ... )))) винаги ще се виждаме дори да съм на края на светааа !! Ти си мойта НАЙ - ДОБРА приятелка сега и завинаги!!!! {}
  • Щастливка е твоята приятелка с теб, Мила!
    Написала си това посвещение със сърцето си!
    Поздрави!
Предложения
: ??:??