4.12.2007 г., 9:58 ч.

Миг-вечност 

  Поезия » Любовна
663 0 7
 

Ако се срещнем - само за миг -

на голям булевард или улица тиха,

в чужда държава или град непознат,

ще се разминем навярно...

Вечерта ще се шляя безцелно

край Синьото езеро.

Ще попитам луната

дали ти си бил това.

Ще попитам звездите сребърни

обичаш ли сега.

Ще се сгуша във спомена

И ще помечтая за миг...

В един единствен миг -

Ще жадувам,

Ще търся истини,

Ще блуждая лудо,

Ще сънувам,

Ще се съмнявам,

Ще избирам,

Ще разбирам,

Ще преглътна сълзите,

Ще те прегърна

и Ще вярвам в тебе - силно.

Ще те обичам отново - истински.

Ще ти простя,

Ще погаля косите ти.

Но само за миг...

А можеше да бъде вечност...

© Весела Славова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??