22.08.2014 г., 23:38 ч.

Мигът 

  Поезия » Друга
791 0 4

Ако ще се случва нещо - нека да се случи днес!

Дъжд внезапно ли ще плисне - мъртъв зов да възкреси?

Птица ли освободена ще изхвръкне от кафез?

Или слънчева палитра тъмна скръб ще изруси?

 

Стара ли любов ще хукне по тревясала следа?

Или в сън ще се превърнат приливите на кръвта?

Истина ли ще ме сепне с жилото си и с меда -

за да преплете отново мъката със радостта?

 

Ако ще се случва нещо - да се случи днес! Сега!

Даже и да бъде страшно! Днес на всичко съм решен.

Радост ли ще ме прониже? Или някаква тъга?

Искам нещо да се скъса! Нещо да се върже в мен!

 

Днес! Сега! Веднага! Утре - може би ще бъде друго...

Искам нещо да се случи! Кой ще чуе моя вик?

Хайде, орис, хващай здраво ти на жребия ми плуга

и дълбай! Дълбай до дъно! Не пропускай този миг!

© Чавдар Тепешанов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??