26.07.2016 г., 9:59 ч.  

Мила Добруджа 

  Поезия » Оди и поеми, Друга
827 0 0

Пак се връщам, мила майко,

Всеки път ми е по-сладко!

Към теб душата ми снове -

Фейският ти глас ме зове

С ненаситния копнеж,

Както само ти умееш,

Мила Добруджа!

 

Драго ми е днес да миткам

В добруджанската градинка;

Тук тихо спят моите деди

Моите деди-слънчогледи...

А в полето ветровито,

Раснах благо като жито,

Мила Добруджа!

 

Нежно на брега ти райски

Ме обгърна духът майски,

И приспива ми сърцето 

Със вълните на морето...

Раковините люлеят,

Детската памет ми грее, 

Мила Добруджа!

 

Към хоризонти безкрайни,

Към далечини потайни

Водят ме печални птици

По твоите прашни улици...

Прахът очите ми гаси,

Ама златното ти лице

Не ще забравя!...

© Оливия Тузлару Всички права запазени

Здравейте приятели,

Написах текст, който ще бъде една песен, посветена на моя роден край, Добруджа. Надявам се, че ви харесва. Българският не е моят роден език, така че много моля да ми кажете дали текстът не е граматически правилен.
Благодаря ви!

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??