6.10.2005 г., 23:02 ч.

Милениум 

  Поезия
1071 0 3
Във буйството
на карнавална нощ,
сред танци,лудост
и веселие,
се случи катаклизъм
и изведнъж
градът потъна в мрак...
Тъй бавно свикваха очите
да виждат пак,
изпепелени от неони,
пробити с блясък
                  разточителен...
Мъчително,полека,
се взряха в хладните звезди
по кадифето черно боднати,
високи и спокойни.
Когато звезден вятър
охлади прегрелите чела,
видяха:
в ниското нищожни хорица
разпъват си Спасителя...

© Светлозар Николов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??