7.01.2008 г., 11:08 ч.

Мили 

  Поезия
680 0 2

Твоята лъжа, мили, ме прокле да съм сама
в радост и неволя, мили, спомням си това:
Друга замени ме, мили, и останах без сърце,
твоята измама, мили, всичко ми отне!
И една сутрин рано, мили,с кочих в мъртвото море...
Така погълнаха вълните едно измамено дете!

Ти, лъжецо страстен, мили, тъй прокле една жена,
вечно твоя аз да бъда съм орисана!

И спаси ме навреме, мили, една вълна така добра,
изтласка на брега, мили, моята душа,
но защо ли - не виждам смисъл в това,
моята утеха, мили, е мисълта за смъртта!

Ти, лъжецо страстен, мили, тъй прокле една жена,
вечно твоя аз да бъда съм орисана!

© Ивелина Цветкова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??