24.05.2023 г., 12:20 ч.

Мим 

  Поезия » Философска, Гражданска
112 0 0

Тъжният грим е изтрит

и мимът с умора си ляга.

Ръцете горят му - артрит,

боли го колянната става.

 

В живота му няма почивка,

даже пауза с кафе си е лукс.

Съдбата е пивка горчилка

с встръснал до болка привкус.

 

Но пиян от ужасното бреме,

и днес ни разсмя със финес.

А под грима му се крие лице,

дълбоко пазещо тонове стрес.

 

Макар своите тегоби, е дал

на мнозина радост, усмивка,

докато тихичко плаче със жал

и тайно си смуче горчивка.

 

Залезе денят и е вечер,

самотен легнал е нашият мим.

Ала ехидно животът му вече

подготвя новата кофа със грим.

© Вале Спатия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??