10.06.2012 г., 13:38 ч.

Мимолетница 

  Поезия
761 0 4

 

Изгубих те пак, мимолетнице,

изгубих те,

събудих се.

С лъчи ме опари по клепките,

с лъчите си,

очите ми.

 

Къде се скри, скитнице палава,

къде се скри?

В небето ли?

Или си в земята пропаднала,

в земята ли?

В душата ли?

 

Остави ми спомен във стаята,

остави ме,

забрави ме.

Лалета и люляк във вазата,

лалетата

и трепета.

 

© Валентин Евстатиев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??