10.06.2013 г., 21:52 ч.

Минавайки през този свят... 

  Поезия » Друга
1114 0 27

"Минаваме през този свят...

и нека дирята ни е светла и запомняща се..."

 

Светът е твърде недостатъчен

да скрием в шепи цялото небе,

да свием пура от порядъчност,

да хванем влака за Къде ли не,

 

в дъждовна капка да поплуваме,

да укротим на мълния страстта,

мечтата на дете да нарисуваме,

да призовем дедите от пръстта,

 

да изградим от думите си къщи,

безчестните си мисли да приспим,

да приласкаем облачните пръски...

... минавайки, неспирно да горим!

© Таня Донова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??