15.12.2007 г., 0:14 ч.

Миниатюри за зимния вятър 

  Поезия » Пейзажна
654 0 22
               Люта зима

Навън страшна хала фучи,
дървета превива доземи.
Пристига най-люта зима,
най-солидна лакомия.
Като бърза хищна птица,
жестока снежна кралица!
Пронизва яко и сияе,
тя милост и скръб не знае.
Погубва злобно с усмивка
и с пряспа някой затиска.
Ей, смили се, не прави злини,
в добра фортуна се превърни!

© Мариола Томова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??