10.06.2022 г., 7:17 ч.

Минка, сладката калинка! 

  Поезия » За деца, Авторска песен
464 2 5

Весело подскача Минка,
Минка малката калинка!
Роклята й е червена,
цяла с точки е дарена!

 

Припев:

Минка, моя балеринка!
Минка, сладката калинка!
Сладка си с нежните крилца!
Вълнуваш  малките деца!

 

Я кажи ми, мила Минке
где животът ми ще мине?
Я кажи ми, мила моя
къде ли ще се задомя?

 

Припев:

Минка, моя балеринка!
Минка, сладката калинка!
Сладка си с нежните крилца!
Вълнуваш малките деца!

 

Литва волно сред простора
може би към друга флора,
с верен поглед аз след нея
гледам, пея и се смея!

 

Припев:

Минка, моя балеринка!
Минка, сладката калинка!
Сладка си с нежните крилца!
Вълнуваш малките деца!

 

© Кремена Арменчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Ноти за лятна песен »

23 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??