19.07.2023 г., 13:01 ч.  

Минорно 

  Поезия » Философска
484 2 2

Прегоряха лозите набързо. От сутрин – до пладне
нямат грозде за лек, само жълти листата висят.
Нито капчица сладост. Осите са стръвни и гладни
изпожилен, смълчал се от болка е целият свят.

 

Тихо свито в къщурката живо е старото куче,
недочакано грозде сънува и тича в захлас,
и си знае, навярно – в съня му така ще се случи,
че ще дойде за него смъртта в най-последния час.

 

Аз подвила нозе я оплаквам без съ̀лзи на прага,
изгорената своя градина и моля за дъжд,
а до мене котакът лъжите преде и разтяга...
Искам много да вярвам... Но лъжа се само веднъж.

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??