29.03.2017 г., 23:37 ч.

Минута за мама 

  Поезия » Друга
940 7 3

Минута за мама

 

С две думи : „Пази се!”, изпрати ме тихо
моята майчица с трепет в сърцето си свито.
Онази нежна усмивка – уморена и блага,
сърцето ми топли до днес и не ще я забравя.

 

Ръцете ти, майчице, от труда загрубели,
косите – без време от грижи и страх побелели.
Но в очите ти, мамо, аз виждам едничко
сърце да тупти, любовта си то дава на всички.

 

„Обичам те, майко…”, шептя сега на колене.
Сам пред олтара стоя и няма никой до мене.
Ти ме научи на сила, копнеж и човечност
и моля ласката твоя да превърна във вечност.

Ти ме беше, мамо, прегръщала в мрака,
тогава не знаех защо - се обърна, заплака:
„Целувка ти давам - да те пази, детенце.
Друго нямам сега, прощавай” – ми рече.

 

Благодаря ти, майчице, че даде ми сили
и сега молитва отправям, а сълзите – напират.
Ти завеща ми своята обич безмерно голяма.
Сега искам само минута…  минута за мама.

 

© Радостина Павлова Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Пред една икона свята коленича »

9 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??