19.07.2023 г., 18:10 ч.

Мираж 

  Поезия
160 0 2

Не гледай тялото ми клето

дори и вече застаряло.

Звучи във него песен земна

разказваща за буйна младост.

Треперят ставите сковани

несигурни в своята цялост.

С безброй зачеркнати проблеми

държат се още... твърде зряло.

Вървя с перфектната си възраст

да знам, да мога, но пък скромно.

Безценно е всичко съзряно

дошло до сърцето ми волно.

Не съжалявам за това...че пораснах,

че трудно е поредното вчера.

Старостта е привилегия свише...

за избраните в изпит родена.

Животът не спира да тича...

тикащ ни неуморно към вечния бряг.

С възрастта си, трупаме опита личен,

крачка след крачка, кратък дъх,  после… мираж.

© Валя Сотирова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Когато прекрачим определен брой години, някои от нас си правим равносметка. До колко и как да продължим, или нещо променим! Благодаря, Иван!
  • Осъзнаване на всичко, което се случва с нас!
Предложения
: ??:??