Бяха спомени много далечни
и копнежите ми останаха вечни,
вкопчиха се те в моето съзнание,
но не значеха дори и едно обещание.
Оглеждах се във фалшивото огледало,
а то сякаш със илюзии бе полято
и шепнеше ми то с лъжлив глас:
"Погледни в мене и виж щастливото си АЗ!"
Взирах в образа му подъл своите очи
и чаках нещо към мен да заблести,
но, уви, не зърнах и искрица светлина,
а подлецът обсипа ме със доживотна тъмнина.
Имах аз една мечта - да срещна един човек,
на любовта и нежността да бъде архитект,
който дори и капчица доверие да ми подари
и на невинното ми сърце да не изневери.
Фалшивият ти образ цял живот ме измъчва,
ала дори и ангелът за мен малко милост не поръчва.
На кого да вярвам, Огледало, ми кажи -
на дявола или на фалшивите ти погледи?
Реших аз да си остана със вечния мираж
и макар с болка на сърцето си, да вливам кураж,
но вричам се никога в теб и дявола да не вярвам
и чувствата си наяве пред вас да не изкарвам.
Чаках дълго да дойде тя,
мечтата ми да полети към реалността,
но крилете ú бяха много болни,
разболяха ги враговете ми мръсни, долни.
Толкова ли исках, Боже, просто имах една молба
и беше да се осъществи едничката ми мечта,
желаех нещо силно в мен да събуди радостта,
поне за миг жаждата ми да се притъпи с любовта.
Останах с миража си огромен
и пробуди моя тъжен спомен,
който като малко детенце аз очаквах,
да ме прегърне сладко - така и не дочаках.
© Кристиян Порязов Всички права запазени