28.10.2021 г., 17:27 ч.

Миша, малката умница 

  Поезия » За деца, Друга
1004 2 12

 

Аз съм Миша, малката умница 

по математиката съм царица. 

От бати Тони знания получих 

и цифрите играейки изучих! 

А сега знайте във този час

самичка ще ви ги припомня аз.  

Ей, сега незабавно ще ги кажа, 

че ги помня, мога да покажа. 

И така: най-отпред в редичка

е подредена първо единичка. 

Давам ти бързо два бонбона

с какво още да мога помогна. 

Двойката е лебед ченоглав 

във езерото е най-твърдоглав. 

Две козлета, знам, че спорили 

и на мостчето се преборили. 

Триъгълникът има три страни 

да кажа, че са много остри.

Припомних си за три сърнички 

три сестрички най-добрички.

Четири пък е естествено число 

тайната ми разкри знай тати Иво.

Кончета, кученца, мечета 

всички имат четири крачета. 

Пет е като половин самолет,

а след него лети един въртолет.

Пет са пръсчетата на ръката, 

както и на всеки от краката. 

Ето, вижте всички най-накрая

цифричките до пет добре ги зная.

А сега прочетете ги най-отпред 

и кажете ми ги без грашка подред.

 

Автор: Виктория Милчева

 

© Виктория Милчева Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Да обогатим света на детските игри с броилки за най-малките »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??