МИШЛЕНЦЕ ЗАБРАВАНЧЕ
Мишо Мишлето,
вдигна поглед към небето
почна бързо да пресмята,
сякаш има елка във главата:
Две парички за маслинки,
още две за хрупкави гризинки,
трябват три за кашкавалче,
а останалите....
са за вкусно сладко във бурканче.
Спря се Мишо Мишлето
и тревожно се потърка по нослето:
„Къде-е-е ли сложих портмонето?......
Ах, забравил съм го в чекмеджето!!!“
Ти Мишленце Забраванче
малко сиво сладуранче -
Бързо в къщи се върни
и портмоненцето си намери!
Че в магазина без парички,
никому не дават, даже и трохичи!
© Любомира Димитрова Всички права запазени