29.04.2008 г., 10:55 ч.

Мислиш ли? 

  Поезия
686 0 3
 

Мислиш ли, че би успял

на релсите на старата гара

да спреш живота превъртял,

да изпиеш злата му отвара?

Да се качиш в посока края,

да тръгнеш със очакване,

а да потънеш във безкрая

с на влака тъпото потракване.

На вещицата зла къщурката

да видиш, скрита между храстите

и тя самата в ръка с хурката,

да плете магии за масите?

Мислиш ли, че би успял

да спреш на пътя, ей така,

защото в небесата си видял

пъстроцветна мамеща дъга?

А после да поемеш сам напред,

без парица златна в джоба

и да си проправяш път напред,

без да ползваш метод „злоба"?

Мислиш ли, че значиш нещо

за света ни звездоброен,

в който бъдещето вещо

всеки вижда тъй спокоен?

 

Ако още мислиш, братко,

значи може да успеем

света ни сив, дори за кратко,

с пъстри мисли да огреем.

© Тинка Това Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??