20.11.2014 г., 23:40 ч.

Млад шофьор 

  Поезия » Хумористична
598 0 4

                                                                  Млад шофьор

                                                   

                                                        С бая рушвет и много зор

                                                        най-после станах шофьор.

                                                        Листовки, кормуване - известен край!

                                                        Книжката е в джоба, живота е рай!

                                   

                                                        Веднага изкарах от гаража

                                                        тая, на която ,,карах стажа,"

                                                         мойта любима лимузина -

                                                         раздрънкана брантия от чужбина.

                                               

                                                         Блажено седнал, с мръсна газ,

                                                         потеглих яко, направо полетях!

                                                         Приземих се бързо в тайната зона

                                                         на хора с униформи, хора на закона.

                                              

                                                         С очила черни на очи

                                                         място за стоп ми сочи

                                                         катаджия със своята палка.

                                                         Ама здравеняк, яка тупалка.

                

                                                         Примигвам над стъклото свалено,

                                                         чупя устни, гледам нажалено.

                                                         С документите на ачик место

                                                         тайничко пробутвам петдесет евро.

                               

                                                          Тупалката с поглед ме гали.

                                                          Прибира ги леко, после ме хвали:

                                                          ,,Браво! Млад, а главата му мели

                                                          за какво тук сега сме го спрели!"         

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Благодаря ви момичета за оценката! Радвам се,че съм разведрил сивото ежедневие, но това е истината в България!
  • Родна българска картина !
  • Браво! Развесели ме този стих!
  • Добре си го описал младия шофьор, това е самата истина, за съжаление!
    Поздрави за стихотворението!
Предложения
: ??:??