17.09.2011 г., 23:42 ч.

Младият старец 

  Поезия » Философска
585 0 0

Посвещавам това стихотворения на един от най-великите хора на тази планета - Жак Фреско. 

 

Близко - там в далечината

нещо черно се белее.

Младо, скромно старшината

удря, рита и живее.

 

Гледа горе към небето

и се свързва с Нищетата.

Дето празно е полето,

вижда истински нещата.

 

Той е стар и отговорен,

но пиян и енергичен.

Той е малък, неуморен,

ум велик е и различен.

 

Той дома си уважава

като себе си - детето.

На мъдрец се доверява

и Земята, и Небето.

© Сандостен Калций Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??