15.06.2016 г., 13:59 ч.

Многознайците /басня/ 

  Поезия » Друга
274 0 2

            Многознайците

                 /басня/

 

Събрали са се група многознайци

и взели да се надприказват

и тия хора, смели като зайци

 приличието взели да не спазват!

 

Научени добре да критикуват,

и с празни приказки си вадели храна!

И пищните балони да надуват,

да веят пищните си знамена!

 

А хората нали са лековерни,

повярвали на тяхната лъжа,

и бачкали с заплатите мизерни,

и вярвали им от душа!

 

Но щом пораснали разбрали,

че ги залъгват  тези хитреци!

Че в кучи гъз ги винаги навират,

че много знайците са просто наглеци!

  15.06.2016г.Драгойново

   

 

© Hekredel Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??