Многоцветният летен кристал
отразява любов и копнежи
и на фона тъй слънчев и бял
пали чувства, мечти и надежди.
С пеперудено нежен замах
този свят е прекрасен и влюбен,
в нас пробужда въздишки и смях.
Всеки ден е по-светъл и чуден.
Ала чувства се есенен дъх,
после зима смразява сърцата.
Сякаш лятото взело е къс
от душите ни. Спомен остава...
И загледани през есента
ще изпращаме птичето ято.
На очите с горяща сълза
ще си спомняме бурното лято.
Но пък в снежна виелица, знам
и с желание твое последно
ти ще дойдеш измъчен и сам
като в приказно тайнство вълшебно.
© Силвия Милева Всички права запазени