8.04.2017 г., 0:48 ч.

Многоточие 

  Поезия
364 0 0

Играем си на закарфичване:
"Обичам те!", "Отричам те!"...
На бялото табло се бодват факти,
които имат и "де факто"...

И двете крайности се бият,
трият се една в друга,
искри летят и ще пробият,
с малък пламък, бялата хартия...

А димната завеса ще чертае
не само точки, а и запетаи,
тирета и подточки важни,
които тихо се обаждат...

Подточка "А" и "Б" говорят
за безсрочие... 
На точката, която сложи,
прибавяш тези две и става
многоточие...

© Йордан Ботев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??