19.02.2023 г., 14:20 ч.

Модерен свят 

  Поезия » Гражданска
350 1 0

Човечността изгубва своя облик

и гърчи се притворила очи.
Тиктака в скръб житейският часовник,
и търси  съкровените мечти.

 

Проскърцва изтънялата сърдечност
изкачва се по стръмния живот,
а наглостта на вялата небрежност
препречва пътя на човешки род.

 

Залива ни прехвалената слава
на парвенюто с пищна суета,
отваря се на жлъч и злост олтарят,
за да погълне пътя на честта.

 

И тръгва съвестта към парвенюто,
за да измие фалша от света.
Загърбва на заблудата ревюто,
разчупва на гротеската леда!


 

© Наташа Басарова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??