19.07.2018 г., 1:54 ч.

Мое безсъние 

  Поезия » Любовна
623 1 3

Здравей, мое, безжалостно безсъние.
Не, не гадая за твойте имена,
нито те оправдавам с пълнолуние.
Аз знам добре в мен кой те изкова.

 

О не, за миг не се оплаквам,
обичам безкрайно онези звезди,
които ме карат да те очаквам
и се разтапят по мене в сълзи.

 

И попивам всеки спомен,
който, без ред, ми отнема съня,
и ме превръща във стон неотронен.
С вкус на сладко ми е тази самота,

 

която, след него, вклини се в душата.
Понякога просто се случва така –
някой оставя неизлечим отпечатък,
но лек не търсим. А само това,

 

което във нас държи още живо
усещането за невъзвратимото.
Защо да лекувам? Аз бях щастлива.
Ела, безсъние, припомни, че го имах.

 

 

01.01.2016г.
гр. Сопот

© Събина Брайчева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??