18.02.2020 г., 12:33 ч.

Мое горско пиле!... 

  Поезия » Друга
185 0 1

 

                         

 Мое горско пиле!...

 

Моя Нежност луннокоса

и зеленоока ти,

дали си в утроба носена

или пък в мечти?...

 

...Дали не кошута някога

ти прегриза пъпа!...

Или в самодивско мляко

майка ти те къпа?...

 

Дали еньовденско биле

брала ти за здраве?...

Или кръв от диво пиле

крила под възглаве –

 

та ти устните кръвени,

а плътта тъй бяла,

който види я и стене

да я обладава...

 

Мъко моя луннокоса,

мое горско пиле,

обич моя недокосната

грях не сме грешили,

 

но сега желая лудо

младото ти тяло –

да го грабна, да го любя

в сладост отмаляло!...

 

Едно време

© Коста Качев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??