3.02.2008 г., 13:44 ч.

Мое мъничко кокиче 

  Поезия » За деца
2734 1 20

Мое мъничко момиче,
моя радост и отмяна,
мое щастие във дните,
мое слънчице засмяно...
Руси плитки се люлеят,
слънчеви лъчи в очите,
бузки прасковено руменеят

от снега, смеха, игрите...

Закачливо ме поглеждаш,

звънък смях навред се носи...

Моя мъничка надежда...

моя обич без въпроси...

С обич, нежно те прегръщам,

всички грижи ме напускат -
две ръчички ме обгръщат,

вкус на ягодови устни...

Гали ме гласче-камбанка,

тихо ми прошепва тайни,  

клепки натежали, дрямка -
чакат сънища омайни...
Ангелско лице милувам,
златните къдрици галя,
кичури редя, целувам -
и в съня ти ще те пазя...
Моя обич, моя нежност,
мое слънчево момиче...
моя радост и надежда,
първо, мъничко кокиче...

© Мила Нежна Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??