21.07.2019 г., 18:33 ч.

Моето щастие няма нужда от лирика. 

  Поезия » Любовна, Философска
438 4 2

Под едно одеяло с поезия 

се покрих има - няма и четвърт век. 

Моите спомени искат амнезия, 

а илюзиите - поет. 

И така се загубих рано. 

(Във едно със девствеността.) 

На петнайсет сякаш останах. 

(По ми е чиста така съвестта.) 

Преброих си набързо любовите, 

и ги сложих в кантара, сърдечен. 

Натежават ми. Аз съм виновен. 

(че им дадох мисъл за вечност.) 

Подмладих старостта на душите им. 

Все раздавах чувства с охота. 

Ти недей го мисли! И не питай! 

Имам още за два живота... 

Дефилираха някак до скоро - 

тъмни сенки на плитко в душата ми. 

Ти съблече я. Бързо. До голо. 

И облече ме с Тебе - Съдбата!.. 

Пак ще кажа - Не се притеснявай! 

Имам толкова, даже и повече, 

колкото впрочем не си се надявала, 

от поет за грешник, наро̀чен... 

Ето, цял съм пред тебе. Пречистен. 

Одеялото хвърлих във зимника. 

Този факт е, световно известен - 

Щастието няма нужда от Лѝрика... 

 

Стихопат. 

 

 

 

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Щастието, не, но ние имаме.Наслада са твоите стихове, Дани!
  • Мисля, че си прав за това. Когато общувах с моя любим и аз бях спряла да пиша, защото бях много щастлива. Пожелавам ви, щастие и много любов!
Предложения
: ??:??