20.08.2017 г., 1:56 ч.

Може би аз се повтарям 

  Поезия » Гражданска
218 0 1

МОЖЕ БИ АЗ СЕ ПОВТАРЯМ

 

Нима е лошо аз, че се повтарям,

че пренаписвам цели стихове?!

Че старите архиви преотварям

и преизкачвам стари върхове…

 

Аз само, темите си преповтарям.

По начин нов аз стигам до целта!

Аз на критиците си отговарям,

със друг заряд съм вече във кръвта…

 

Какво от туй, че чепкам стари теми…

Тук смисъла е в другите слова…

По начин друг решавам стари теми.

Нима е някакво “Табу” това…

 

Тук става дума пак за красотата,

за изгрева, за синьото небе;

за любовта, омразата в сърцата,

за чувствата, когато се реве!

 

За чувствата по някое момиче,

за поривите, пак да се твори!

За пролетта, за нежното кокиче,

за бурите и в тъмните гори!..

 

Не са различни темите, признавам,

но и прадедите са били с очи!..

Пред истините им и аз заставам,

симпатията ми към тях личи

 

Не съм момче, след дългите години,

макар, че те минаха като миг!

И днеска зяпам облаците сини,

но не като наивник и лаик…

 

В живота често катото всички страдах,

вълнувах се какво ще се яде!

И влизах със живота си във свада,

очаквах в Рая да ме изведе…

 

Аз не очаквах всичко да получа…

Не чаках и протегната ръка.

Не винаги със щастието случвах

Не можех с него да се засека!

 

С еднакви теми, аз не се повтарям!

Различни са ми, новите слова…

Днес по- добре очите си отварям

По друга е и моятя глава!..

© Христо Славов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??