17.07.2024 г., 10:07 ч.

Може би ще е така 

  Поезия » Гражданска
72 1 0

Може би ще е така

 

Приятели със сигурност ще има,

с наведени глави ще си мълчат!

С очи ще търсят бримки по килима,

ще вдигат чаши с мен да се простят!

Ще има хора само за сеира

да видят само кой с кого, къде?

А други сред тълпата ще се свират

защото там се чувстват най-добре!

По регламент ще мине опелото,

след туй ще хвърли всеки шепа пръст!

И ще си тръгнат всички те, защото

със мен са се простили с честен кръст!

За утре с мисълта ще си отидат,

с проблемите на новия им ден!

Може би понякога ще идват

свещичка да запалят те за мен!

На мене все едно ще ми е, зная

защото ще съм капка в вечността!

Със сигурност не ще да бъда в Рая!

Но пък за Ада нямам смелостта!

Кой ли във момента ще ме пита?

Ще тръгна по пътеката натам!

Единствено на себе си разчитам!

Така ще бъде може би и там!

Но както и да е! Съдбата знае!

Най-верният съдник ще бъде тя!

Печели срещу всеки щом играе!

Но всъщност за това е тя съдба!

 

16.07.2024 г.

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??