15.01.2016 г., 0:07 ч.

Можество 

  Поезия » Гражданска
224 0 1

Американските благобезумия
със бяс въртят световното кълбо...
Народът ни немее като мумия.
Остана ли ни, хора, можество?...

Ще можем ли все пак да се опълчим
на неолибералния диктат?...
Дали овцете ни ще бъдат вълчи,
а плутократът ще ни стане брат?...

Ще ни простят ли близките, децата,
щом корените родни отсечем?
Нима Родината не ни е свята?...
За колко болки ще се продадем?...

Марин Тачков
януари 2016 г.

© Марин Тачков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Браво,Марине! Присъединявам се към позицията ти! Оценявам работата! Поздрави!!
Предложения
: ??:??