Господи, аз не възкръсвам,
тежкия жребий недей ми дава...
земята е уморена и мръсна...
И ти си останал само във хляба...
Господи, нали сме от тебе?!
Нали били сме някога жито...
Господи, къде ни погреба?
На кръста е всичко изтрито...
Господи, накъде отиваш?
Как да намерим към тебе посока?
Щом нас тука ни сриваш,
а ти си остана високо...
Господи, земята не ще ни приеме.
Много е пълна, страшно тежиме...
Господи, нямаме време,
твоята плът те вика по име...
© Евкалипт Всички права запазени