11.12.2008 г., 23:24 ч.

Молитва??? 

  Поезия » Друга
686 0 3

                             Молитва???




                    Защо не ни научи да обичаме

                                 безкористно и честно като тебе

                    и вместо да превръщаш

                                      водата във вино,

                          не ни превърна в малко по-добри?


                    Ти учеше и другата си буза

                                 да даваме, щом някой ни удари,

                     но ако днес послушат те

                                      и някой го направи,

                          изпращат го във тиха, бяла лудница...


                     Показваме налявo и надясно,

                                   че вярваме във Тебе и във притчи,

                      но ако трябва честно

                                  да кажем кой обичаме,

                           ще се посочим, като Нарцис в огледалото!




                                          22:35

                                        09.07.2000 г.

© Манол Манолов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??