Аз гневях ти се, псувах, гълчах,
и проклинах те, Боже. Прости ми!
В тоз' живот няма никой без грях.
Най-безгрешните все са лъжливи.
Дай на гладния - сит да заспива,
на тревожния дай му покой,
а на болния, лек - да му мине,
за бездомния къща построй!
Забранѝ на убиеца лошото,
и добро му посей във душата.
На безсънния дай леки нощи,
на самотника - глъч в тишината...
Подари на вдовицата радост,
сила, вяра и малко надежда,
на столетника - чувство за младост,
за децата - обич и нежност.
Не удавяй в забрава тях, мъртвите,
нам живите мъдрост ни дай!
На жена ми - да съм, като първи,
и все аз да ѝ бъда докрай!
Виж, за мене нищо не искам.
Имам Господи, топло сърце.
Здраве дай на моите близки,
дълго тях да прегръщам с ръце...
©тихопат.
Данаил Антонов
04.01.2024
© Данаил Антонов Всички права запазени