10.05.2016 г., 15:04 ч.  

Молитва към водата 

  Поезия » Любовна
987 0 2

Вода,
Измии от сърцето ù пелина на дните.
Удари в скалите вика ù
и с ехото върни усмивка.
Както изглаждаш камъка,
изтрий грижите от челото ù.
 Но утолявайки жаждата
не докосвай устните ù,
ще ревнувам.
Спри с бреговете си вятъра
да не разресва косата ù,
ще ревнувам.
Направи така че капчици,
да не докосват тялото ù,
ще ревнувам.
Когато укротена тръгнеш надолу, в ниското
дай и покой.
Вода,
Много те моля!

© Георги Динински Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??