May 10, 2016, 3:04 PM  

Молитва към водата 

  Poetry » Love
989 0 2

Вода,
Измии от сърцето ù пелина на дните.
Удари в скалите вика ù
и с ехото върни усмивка.
Както изглаждаш камъка,
изтрий грижите от челото ù.
 Но утолявайки жаждата
не докосвай устните ù,
ще ревнувам.
Спри с бреговете си вятъра
да не разресва косата ù,
ще ревнувам.
Направи така че капчици,
да не докосват тялото ù,
ще ревнувам.
Когато укротена тръгнеш надолу, в ниското
дай и покой.
Вода,
Много те моля!

© Георги Динински All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??