24.12.2010 г., 11:05 ч.

Молитва преди Коледа 

  Поезия » Любовна
713 0 6

Минута ме дели, свещта пред мен догаря,

а аз съм вгледан в пламъка ù ярък

и твоя нежен образ в него виждам -

потрепва леко във прегръдката на мрака!

Не искам никога да спира да гори,

защото образът жадуван пак ще се изгуби,

а с него ще си иде и магията на Светлината!

Пращи свещта и кара ме да тръпна;

защо ли все така загубвам те - не зная,

това съдба ли е или илюзия за нея!

В Молитва скръстил съм ръце горещи,

в Молитва за Любов и Обич Свята,

как искам да пребъдва тя в Сърцата,

в Душите ни до лудост, от други наранени!

Как искам да погаля аз децата, Неродени

от нашата Безумна и Изпепелена младост!

Как искам да се спра до теб, да те прегърна,

да скрия, да не видиш пак сълзите ми горчиви,

в косите ти уханно разпилени на мойте рамене!

Да те почуствам все тъй близка, все тъй млада,

каквато винаги в живота със мене си била

и да почерпя сила от твоята Невероятна нежност!

Да пия с шепи и от Любовта във теб Неземна,

за да се преродя отново - Феникс жив от пепелта,

да стана винаги какъвто бил съм - преди и след това!

© Ангел Филипов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • хареса ми който може да обича и е обичан е най- щастливия и най- богатия човек на земята.Весели празници.
  • Благодаря! И на теб Надежда пожелавам Щастието и Любовта да бъдат твои верни спътници!
  • Докато сме живи и носим любовта в сърцето има надежда за всяка молитва...Весели празници!Да си жив и здрав и ти,и всички които обичаш, и винаги да пазиш живи любовта и надеждата...
  • Благодаря ви приятели, Весела Коледа на всички ви и много, много Любов!
  • Бог чува молитвата на сърцето!
  • В Святата нощ ти пожелавам сбъдване, Ачо.
    Щастлива Коледа!
    Любов и взаимност!
Предложения
: ??:??