1.03.2023 г., 10:08 ч.

Молитва за пролет 

  Поезия » Философска
169 3 0

МОЛИТВА ЗА ПРОЛЕТ

 

Преди тополите да потопят

в зелено островърхи четки

и, златоносен, пролетният дъжд

над покрива да се е стекъл,

и се усмихнат грохнали стрехи –

изпъстрени с гнезда сиротни,

или замрежат пролетни мухи

калта край уличните локви,

преди да бръмне от възторг светът

и люляците да жигосат

с тръпчивия си нежен аромат

прозореца – от студ залостен,

или преди със сребърни конци

да впримчи паякът простора,

и оживели сред леда щурци

цигулките си пренастроят –

светът ще спи под снежен пух

и ще сънува детелини.

Да възкреся всевечния ти дух,

напролет, Боже, помогни ми!

© Валентина Йотова Всички права запазени

Авторът е забранил гласуването.
Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??