Молитва за всички
Днес с теб по съседски,
споделяхме своите грижи,
после аз влязох в моя храм,
ти празнуваше своя байрям.
Вечерта гледаме телевизия -
кадри от безумна и близка,
кървава, мръсна война.
Съседе, видя ли онази ръка?
Тя още стискаше мрежата с ХЛЯБ...
Християнска ли беше
тази ръка, аз не познах.
Съседе, дали ти позна?
А някъде там във нощта
сега танцуват децата ни
щастливи, красиви и млади са -
животът за тях е все още игра.
От очите ми бяга съня.
Обезумяла от ужас и страх
Към моя Бог отправям молба:
“ЕДИНСТВЕНИ Боже, моля те,
нека Мохамед и Исус не застанат
никога между тях.”
Съседе, знам, че там във нощта
ти молиш за същото своя Аллах.
199...г.- по време на войните
в бивша Югославия
В нощта на Рождество нека всеки да се помоли за мирния живот на децата ни.
Пожелавам на всички здраве и успех във всяко начинание през Новата 2007г. и след нея !!!
© Даша Всички права запазени