28.07.2019 г., 11:16 ч.

Моля се 

  Поезия » Друга
609 3 6

Не мечтая вълшебни обувки,

като тези на Малкия Мук*.

Мойта радост са бели целувки

долетели от топлият юг.

 

И не искам да бъда велик,

като войн пред вратите на Троя.

Не завиждам на цар, политик,

аз мечтая на утро покоя.

 

Аз се моля, да мога да гледам

всеки път как се ражда деня!

Босоног сред полето да виждам,

как изгрява далечна звезда!

 

 

_________________________________________

 

-*- Малкият Мук - герой от едноименната

приказка на Вилхелм Хауф.

 

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Произведението е участник в конкурса:

Бях нещастен, че нямах обувки, докато не срещнах човек без крака »

16 място

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??