24.05.2017 г., 16:05 ч.

Момчетата не плачат?.. 

  Поезия » Свободен стих
803 3 9

Момчетата не плачат?.. 

 

Големите момчета са мъже.
Понякога са тъжни, а не плачат.
Понякога са влюбени, но - не,
разлюбят ли ни, никому не значим..

А как се заблуждаваме, момчета -
не вярвайте на чужда суета!
Животът често е такъв проклетник,
и в полет те оставя без крила..

Отдавна нямам срам да заридая,
удавял съм живота си в сълзи,
и болката, до болка я познавам,
и тежък съм, но пак ми се лети..

Аз труден съм. Не ставам за обичане,
сърцето ми е пъзел. На парчета.
Краката ми - подути са, от толкоз тичане
по няколко изгубени късмета..

Плачете, не прикривайте очите!
Жената там е нейде - спотаена,
на нея кой изтрива от тъга - сълзите,
когато е сама и угнетена..

От мен съвет - изправяйте се гордо,
голямата любов ни предстои,
че щастието, дето казват хората,
отива при изгубени души..

 

Данаил Антонов
Danny Diester
Diester's Poetry
16.05.2017

© Данаил Антонов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??