5.04.2009 г., 20:39 ч.

Момчето, родено в края на юли 

  Поезия » Любовна
1301 1 2

Момчето, родено в края на юли,

имаше ухание на зрели дюли.

В косите си носеше слънце засмяно

и аз обичах да облягам глава на неговото рамо.

Сгушена до него, в него се взирах,

но сърцето му все не достигах.

Под топлата му външност се криеше лед

и с него вледеняваше всеки наред.

Имаше поглед хищен, целеустремен,

с който свирепо стреляше по мен.

А аз, така и не избягах,

ранявах се с него, падах, пропадах...

На леда се бях залепила

и се стремях да го стопля с всичка сила.

Но уви, така и не успях.

Неговото тайнство също не разбрах.

Нито силата на таз магия,

която все към него ме влече,

за да се боря за това сърце...

Ах, момчето, родено в края на юли,

носещо в косите си слънце и дюли,

има сърце от лед!

© Мария Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • А защо се влюбваш в момче от зодия " Лъв " ? Накажи го с любов! Хареса ми стиха! Поздрави!
  • Понякога не се достигат момчешките сърца, но в стихът ти ухае на слънце и юли, на мечта за момче с аромата на дюли.Поздрави!
Предложения
: ??:??