28.02.2022 г., 10:09 ч.

Момиче и войник 

  Поезия » Философска, Гражданска
538 1 1

          Момиче и войник

 

- Защо ти чичко стреляш срещу нас,

и ти имаш в къщи твои деца нали?

- Не си ти само войник, имаш своят глас,

убиваш хората, децата им остават сами!

 

- Знам че някои ти е заповядал това,

но във войната загиват много деца!

Нали ние сме вашите мили, скъпи чеда

и ще продължим вашият път на света.

 

- Не стрелям срещу вас в тази глупава война,

и аз имам мои деца и аз съм добър баща.

- Не искам да убивам хора а да има свобода,

 животът е един кратък миг във вечността!

 

Войникът хвърли своето оръжие веднага,

прегърна момиченцето, една малка душа!

Вървяха дълго заедно те хванати за ръка,

един войник и едно дете в една жестока война!

 

 

 

 

© Валентин Миленов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??