4.02.2018 г., 22:17 ч.

Момиче край пътя 

  Поезия » Друга
265 1 0

Момиче след колите подтичва –

образ на „СТОП“ за много водачи.

Съдбата ѝ мъже да развлича

я заставя само скришом да плаче.

 

Еднакво и в жега и студ

подканя с ръце разсъблечено

в храстите или на топло в колата

към секс според парите уречен.

 

Никой от спрелите не разбира

коя е тя... защо... откъде е...

от пътя кога и кой я прибира

и дали понякога с детенце се смее.

 

Не виждат чуждото същество

в нужда за обич и малко внимание

и че заплащат с пари не добро,

а частица човешко страдание.

 

Денем и нощем все нови момичета

застават полуголи пред нас –

стъпкани от живота кокичета

в роля на „Щастие, платено за час“. 

 

За спокойствие някакво в страх 

крием от други своите срещи. 

По-късно какво се случва с тях 

не е важно – приемаме ги за вещ...

  

© Вили Тодоров Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??